Державний оператор тилу (ДОТ) у вівторок, 8 жовтня, відреагував на розслідування NGL.media щодо поганої якості консервів у бойових частинах. Там заявили, що не перевіряють якість консервних виробів, які постачаються в ЗСУ. З посиланням на коментар Державного оператора тилу.
У відомстві зазначили, що контроль якості консервів, що постачаються ЗСУ, здійснюється на етапі виробництва. Там зазначили, що якість консервних виробів для ЗСУ перевіряє Держпродспоживслужба.
«Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини відбирає контрольні зразки з партії, відправляє їх на лабораторний аналіз і, у разі позитивного висновку щодо придатності до споживання, видає сертифікат якості на постачання відповідної партії», — сказано у повідомленні Державного оператора тилу.
У Міноборони зазначили, що впродовж серпня (про цей період йдеться у журналістському розслідуванні) до них не надходили скарги від військових щодо якості зазначених у розслідуванні продуктів. Також там стверджують, що не зафіксували постачань без зазначеного сертифіката якості.
Для того, щоб посилити контроль за якістю продукції, ДОТ планує цифрувати процес підтвердження наявності сертифікатів якості в ІТ-системі – DOT-Chain. Зокрема, до накладної в ІТ-системі постачальник буде вносити номер сертифіката якості, що дозволить відстежувати, чи справді партія відповідає вимогам якості.
«Ті постачальники, які не додали сертифікат, чи наявний вже вичерпав затверджені до постачання обсяги, не матимуть змоги сформувати пакет документів та відвантажити товар», — додали у відомстві.
8 жовтня журналісти NGL.media після масових скарг українських бійців на якість консервів у бойових частинах Сил оборони звернулися до лабораторії та отримали докази того, що продукти не відповідають стандартам.
Як повідомляють розслідувачі, експерти київського Державного науково-дослідного інституту проаналізували вміст восьми консервів з однієї партії, яку передали військові, і дійшли висновку, що вони не відповідають ДСТУ і не повинні продаватися. Замість 59% частка м’яса з жиром у консервах становить лише 22,4%, водночас замість «м’яса» там шкіра, сухожилля і зв’язки, яких не повинно бути взагалі.
Інші Новини
НАБУ провело обшуки у “слуги” Каптєлова, сім’я якого проживає у Росії
Детективи Національного антикорупційне бюро України провели обшук за місцем проживання народного депутата з фракції «Слуга народу» Романа Каптєлова. НАБУ і...
Ексдиректору МАУ оголосили підозру у несплаті податків
Бюро економічної безпеки повідомило про підозру колишньому керівнику та колишньому головному бухгалтеру авіакомпанії МАУ в ухиленні від сплати податків у...
На Одещині вирують масштабні пожежі, є загибла та поранені
У Одеській області на фоні високих температур та сильного вітру поширюються лісові та степові пожежі. Відомо про одну загиблу та...
У Порошенка стверджують, що влада готує нові звинувачення, шантажуючи офіцерів УДО
Влада шантажує ексзаступника начальника УДО Чучковського, вимагаючи свідчень проти Петра Порошенка. Про це заявив адвокат Ілля Новіков.За словами захисника, слідчі...
Затримано підполковника запасу ЗСУ, який шпигував за військовими на Сумщині
Служба безпеки України провела спецоперацію, внаслідок якої було затримано колишнього військового, підполковника запасу Збройних Сил України, який після звільнення зі...
НАЗК зазначає зростання в Україні кількості вироків за корупцію
У 2024 році в Україні за корупційні злочини засудили 2195 осіб – майже 80% усіх обвинувачених у таких справах. Кількість...
Average Rating