Державний оператор тилу (ДОТ) у вівторок, 8 жовтня, відреагував на розслідування NGL.media щодо поганої якості консервів у бойових частинах. Там заявили, що не перевіряють якість консервних виробів, які постачаються в ЗСУ. З посиланням на коментар Державного оператора тилу.
У відомстві зазначили, що контроль якості консервів, що постачаються ЗСУ, здійснюється на етапі виробництва. Там зазначили, що якість консервних виробів для ЗСУ перевіряє Держпродспоживслужба.
«Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини відбирає контрольні зразки з партії, відправляє їх на лабораторний аналіз і, у разі позитивного висновку щодо придатності до споживання, видає сертифікат якості на постачання відповідної партії», — сказано у повідомленні Державного оператора тилу.
У Міноборони зазначили, що впродовж серпня (про цей період йдеться у журналістському розслідуванні) до них не надходили скарги від військових щодо якості зазначених у розслідуванні продуктів. Також там стверджують, що не зафіксували постачань без зазначеного сертифіката якості.
Для того, щоб посилити контроль за якістю продукції, ДОТ планує цифрувати процес підтвердження наявності сертифікатів якості в ІТ-системі – DOT-Chain. Зокрема, до накладної в ІТ-системі постачальник буде вносити номер сертифіката якості, що дозволить відстежувати, чи справді партія відповідає вимогам якості.
«Ті постачальники, які не додали сертифікат, чи наявний вже вичерпав затверджені до постачання обсяги, не матимуть змоги сформувати пакет документів та відвантажити товар», — додали у відомстві.
8 жовтня журналісти NGL.media після масових скарг українських бійців на якість консервів у бойових частинах Сил оборони звернулися до лабораторії та отримали докази того, що продукти не відповідають стандартам.
Як повідомляють розслідувачі, експерти київського Державного науково-дослідного інституту проаналізували вміст восьми консервів з однієї партії, яку передали військові, і дійшли висновку, що вони не відповідають ДСТУ і не повинні продаватися. Замість 59% частка м’яса з жиром у консервах становить лише 22,4%, водночас замість «м’яса» там шкіра, сухожилля і зв’язки, яких не повинно бути взагалі.
Інші Новини
На Рівненщині у пункті збору помер мобілізований: у ТЦК назвали причину
У Рівненській області під час перебування в пункті збору помер 34-річний військовозобов’язаний Віталій Сахарук. У ТЦК назвали попередню причину смерті.Як...
Суд на два тижні відклав засідання у справі детектива НАБУ Магамедрасулова – ЗМІ
Київський апеляційний суд розглядав скаргу на запобіжний захід детективу НАБУ Руслану Магамедрасулову.Магамедрасулов клопотав про те, щоб його доставили на судове...
Під суд віддали військового, який на Донеччині викрав зброї на понад 1,7 млн грн
Судитимуть військовослужбовця, який намагався незаконно продати зброю, що була на балансі його військової частини у Донецькій області. Про це...
Нардепи пропонують дозволити виїзд за кордон чоловікам віком до 25 років – ЗМІ
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонує скасувати заборону на виїзд для призовників та військовозобов’язаних, які не підлягають призову у...
На Черкащині помер мобілізований: у ТЦК заявили, що він на ходу вистрибнув з авто
У місті Сміла, що на Черкащині, помер військовозобов’язаний, який отримав травми під час транспортування до навчального центру. У ТЦК заявили,...
У Чернігові викрили агентку РФ, яка коригувала удари по ТЦК
Служба безпеки України викрила у Чернігові місцеву мешканку, яка працювала на ФСБ і готувала нові повітряні атаки РФ по військових...
Average Rating