Read Time:1 Minute, 7 Second

Влада Ізраїля планувала у понеділок, 16 квітня, завдати удару по Ірану у відповідь на атаку, яка відбулась в ніч з 13 на 14 квітня.
Про це повідомляє Axios.
Як пише видання, Ізраїль пообіцяв відповісти на безпрецедентну ракетну атаку Ірану з використанням безпілотників. Однак у Білому домі попередили Ізраїль, що ескалація у відносинах з Іраном не слугуватиме інтересам США та Ізраїлю. Зокрема, у Байдена закликали Ізраїль "бути обережним" з будь-якими заходами у відповідь.
За словами джерела, США стурбовані питанням того, що продовження контратак може спровокувати ширшу регіональну ескалацію.
"Ми не впевнені, чому і наскільки близько це було до фактичної атаки", – сказав американський чиновник.

Інший чиновник розповів, що Ізраїль повідомив адміністрацію Байдена в понеділок, що вирішив почекати.
Третє джерело заявило, що "невеликий ізраїльський удар" всередині Ірану, швидше за все, спровокує іранську відплату. Хоча у Байдена сподіваються, що нова відповідь Ірану по Ізраїлю буде не такою потужною.
Варто зауважити, що з суботи це вже вдруге Ізраїль відкладає своє рішення щодо відповіді Ірану. рішення про відповідь Ізраїлю відкладається.
Обстріл Ізраїлю
Нагадаємо, військові Ірану завдали масованого удару по Ізраїлю в ніч з 13 на 14. Під час атаки вони використали більш як 300 дронів, балістичні та крилаті ракети.
Влада Ірану заявила, що їх атака була відповіддю на удар Ізраїлю по консульству у Сирії, де було ліквідовано одного з високопоставлених генералів Ірану.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Попередня новина Зеленський підтвердив удар ЗСУ по аеродрому росіян в Джанкої
Наступна новина Військові США попередили про наслідки зволікання з допомогою Україні