Read Time:57 Second

Народні депутати на засіданні у четвер, 25 квітня, підтримали у першому читанні законопроєкт № 10256. Він допоможе створити системи обліку осіб, життя та здоров'я яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії РФ.
Про це повідомляє сайт Мінсоцполітики.
"За понад два роки повномасштабної війни, розв'язаної Російською Федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти близьких та рідних, примусове переміщення, фізичні і психологічні травми, отримання інвалідності, – на жаль, це відбувається з кимось з українців щодня", – розповіли у Мінсоцполітики.

Наразі в Україні вже діє Реєстр пошкодженого та знищеного майна для фіксації матеріальної шкоди і подальшого надання допомоги постраждалим. Однак наразі немає обліку даних щодо постраждалих, які зазнали нематеріальної шкоди.
Як зазначили у відомстві, законопроєкт було розроблено Мінсоцполітики разом міжнародними та українськими експертами. Реєстр забезпечить збір та облік інформації про шкоду, завдану країною-агресором життю і здоров'ю українців, заявили в міністерстві.
Реєстр збитків
Минулого року Європейський союз ухвалив рішення щодо створення Міжнародного реєстру збитків, завданих російською агресією проти України. Головний офіс буде функціонувати у Гаазі, а сателітний – у Києві.
Пізніше в місті Гаага запустили офіційний вебсайт міжнародного реєстру збитків, завданих агресією Росії проти України.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Попередня новина У Пентагоні пояснили, для яких цілей надали Україні ATACMS
Наступна новина Росія погрожує Польщі ударом, якщо Варшава розмістить у себе ядерні об’єкти НАТО