Read Time:1 Minute, 7 Second

У понеділок зранку споживання електроенергії в Україні було на 12 % нижче, ніж в той самий час у п'ятницю, 26 квітня. Також вчора українська енергосистема двічі надавала аварійну допомогу Польщі.
Про це повідомляє "Укренерго".
Вчора, у неділю 28 квітня, добовий максимум споживання був на 6,2% нижчим, ніж в попередню неділю 21 квітня.
Українців продовжують закликати споживати електрику ощадливо.

"28 квітня українська енергосистема двічі надавала аварійну допомогу енергосистемі Польщі. Вдень, на запит польського оператора енергосистеми, Україна три години, з 14:00 до 17:00 приймала надлишки електроенергії з Польщі. А після 22:00 на дві години, також на запит польського оператора, було активовано аварійне постачання електроенергії від України в Польщу", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в Україні активно працюють сонячні електростанції, цьому сприяє тепла погода. Вчора для підтримки збалансованої роботи енергосистеми з 09:50 до 13:18 їх робота станцій на відновлювальних джерелах енергії обмежувалась, по потужності до 1 051 МВт в окремі години.
Протягом цієї доби діють обмеження споживання на Харківщині. На ранок знеструмлено близько 204 тисячі побутових споживачів. Також цілодобово обмежено споживання для промисловості на Криворіжжі.
Через негоду без електропостачання 1 населений пункт в Дніпропетровській області. Тривають ремонтні роботи.
З інших причин на ранок знеструмлені 406 населених пунктів. Через бойові дії є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях. З технічних причин – у Чернігівській області.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Попередня новина Україна призупинила захист права на власність, освіту та вибори
Наступна новина В Україні очікують зростання споживання електроенергії влітку на 30% – Держенергонагляд