Read Time:1 Minute, 3 Second

Американські військові знищили п'ять ворожих безпілотників над Червоним морем. Про це заявило Центральне командування ЗС США.
"Між 1:48 і 2:27 ранку за часом Сани 28 квітня Центральне командування США успішно вступило в бій із п'ятьма безпілотними літальними апаратами над Червоним морем", – ідеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що дрони становили безпосередню загрозу для американських, коаліційних і торгових суден у регіоні.
"Ці дії робляться для захисту свободи судноплавства і підвищення безпеки міжнародних вод для американських, коаліційних і торгових суден", – йдеться в повідомленні.

Атаки хуситів у Червоному морі
З листопада 2023 року шиїтські повстанці-хусити, підтримувані Іраном, які контролюють частину Ємену, здійснюють регулярні напади на комерційні судна в Червоному морі, Аденській і Баб-ель-Мандебській протоках за допомогою безпілотників і ракет. Ці атаки є актом протесту проти дій Ізраїлю в Секторі Газа проти угруповання ХАМАС.
Унаслідок атак багато західних перевізників були змушені переспрямувати свої судна на довші й дорожчі маршрути навколо Південної Африки, побоюючись ескалації конфлікту з Гази на весь Близький Схід.
Напередодні хусити заявили, що збили американський безпілотник MQ-9 над Єменом. У відповідь американські військові знищили надводний дрон і безпілотник у районах, підконтрольних хуситам.
Ситуація залишається напруженою, і залишається невідомим, як довго триватимуть атаки хуситів і відповідні дії США.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Попередня новина Блінкен обговорив з лідерами Вірменії та Азербайджану мирні переговори
Наступна новина Ціни на нафту знижуються після зростання минулого тижня