Read Time:1 Minute, 12 Second

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн не виключає, що в Європейському союзі може бути введено заборону на TikTok. Про це повідомляє Politico.
Про це вона заявила під час дебатів, що відбулися в Маастрихті, в яких брали участь провідні кандидати від партій на виборах 2024 року.
"Вона не виключена", – сказала фон дер Ляєн, після того як модератор послався на

Вона зазначила, що Єврокомісія була "найпершою установою у світі, яка заборонила TikTok на наших корпоративних телефонах".
"Ми прекрасно знаємо, чим небезпечний TikTok", – заявила глава Єврокомісії.

TikTok в ЄС
Нещодавно TikTok призупинив виплачувати винагороду користувачам за взаємодію з додатком TikTok Lite, після того, як Єврокомісія почала перевірку цієї функції відповідно до закону про модерування контенту, ухваленого в Євросоюзі.
Крім цього, щодо TikTok ведеться окреме розслідування – також у рамках DSA – у зв'язку з передбачуваною нездатністю захистити неповнолітніх. Згідно з DSA, Єврокомісія в будь-якому разі може розпорядитися про тимчасове припинення роботи сервісу як крайній захід.
Заборона TikTok у США
24 квітня 2024 року доля TikTok у США зависла на волосині: президент Джо Байден підписав закон, що дає китайській компанії ByteDance, яка володіє платформою, 270 днів на те, щоб знайти американського покупця.
В іншому разі, популярний застосунок може бути заборонено на території країни.
Новий закон знаменує собою ескалацію напруженості між США і Китаєм з приводу збору і використання даних користувачів. Американська влада вже давно висловлює стурбованість тим, що особиста інформація американських користувачів на TikTok може бути доступна китайському уряду.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Попередня новина Блінкен: Якщо РФ продемонструє готовність до переговорів, “ми будемо там”
Наступна новина Парламент Ісландії затвердив довгострокову політику допомоги Україні